11 Mart 2012 Pazar

LUCAS



13 Ağustos 1992 Sao Paulo doğumlu ofansif orta saha oyuncusu Lucas Rodrigues Moura da Silva.
Lucas futbola 10 yaşında Corinthians alt yapısında başladı ve 13 yaşına dek eğitimine burada devam etti ve ardından Sao Paulo alt yapısına geçti. Sao Paulo'nun alt yapıya yaptığı yatırımlarla ve tesislerle Dünya'nın sayılı klüplerinden biri olduğunu aşağıdaki fotoğrafta bulunan tesislerin mükemmeliğinden de farkedebiliriz.



Lucas ilk profesyonel maçına 5 Eylül 2010 yılında Atletico Mineiro karşısında çıktı. 2010 yılında 25 maçta 4gol 4 asist, 2011 yılında ise 28 maçta 9 gol 4 asistlik performanslar sergiledi. 












Lucas ilk olarak u20 milli takımıyla katıldıkları Güney Amerika Şampiyonası'nda Uruguay'a attığı 3 golle dikkatleri üzerine çekmişti. A milli takım formasıylada ilk maçına bir hazırlık karşılaşmasında Hollanda'ya karşı çıktı ve 2011 yazında Brezilya Milli Takımı'nın Copa America kadrosuna seçildi. Copa America'da genellikle sonradan oyuna dahil olan Lucas için takımının kötü performansı ve erken elenmeleri milli takımıyla katıldığı ilk turnuvasında hayal kırıklığına uğramasına neden oldu.










ÖZELLİKLERİ


Sao Paulo'da yetişmesinden dolayı sürekli yeni "KAKA" benzetmeleri yapılsada ben oyun stili olarak Lucas'ı bir türlü Kaka'ya benzetemiyorum. Hatta Lucas'ı stil olarak kimseye benzetemiyorum hem hızlı hem süratli hem pırpır hemde bu özellikleri barındıran oyuncularda genellikle olmayan üst düzey bir tekniğe de sahip. Tabi Lucas'ın fiziksel olarak geliştirmesi gereken bir çok yanı var ancak bu yönlerini geliştirebilmesi için Avrupa'da oynayabileceği bir takıma gelmesi onun için çok daha faydalı olur. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder