13 Mart 2012 Salı

Kenya'da Büyüyen İsveçli JOHN GUIDETTİ



15 Nisan 1992'de Dünya'ya gelen John Alberto Fernando Andres Luigi Olof Guidetti uzun isminden de anlayabileceğimiz gibi İtalyan orjinli bir futbolcu. Guidetti'nin hayat hikayesini incelediğimiz de çok ilginç bilgilere rastlıyoruz. İsveç'te doğup babasının mesleği nedeniyle Kenya'ya taşınmalarıyla çocukluğunun büyük bölümünü orada geçiren bir isim. Bir İsveç'linin Kenya'da büyümesi ne kadar garip gözünse de bu olayın John'un futbola başlamasında ve buralara gelmesinde büyük bir katkısı olduğu da gerçek.






Guidetti futbola Kenya'nın Ligi Ndago kulübünde başladı ve ardından ülkesinin Brommapojkarna
takımına transfer oldu. Hem Brommapojkarna  hem de İsveç Genç Milli Takımları'nda gösterdiği performans Avrupa'nın büyük takımınklarının dikkatini çekti. Özelliklede M.City ve Twente Guidetti'yi kadrolarına katmak için çok çaba sarf ettiler ve sonunda teknik direktörünün Eriksson olmasının avantajıyla kazanan M.City oldu.




Manchester City'nin Arap sermayesinde olmasıyla birlikte takımda oluşan futbolcu sirkülasyonu Guidetti'nin kulübünde forma giyme şansının çok azalmasına neden oluyordu ve bu da futbolcunun kiralık olarak gidip şans aramasına neden oldu. Önce Brommapojkarna , Burnley ve son olarak Feyenoord'a kiralandı.





Guidetti'nin büyük bir kesim tarafından tanınmasına neden olan şey ise bu sezon Feyenoord'ta gösterdiği performans. Hollanda Ligi gibi hucum oyuncularının kolayca parlayabilmesini sağlayan bir
ligde oynamanın avantajını fazlasıyla kullandı ve şu ana kadar 18 lig maçında 18 gol ve 7 asistlik performansıyla bütün gözlerin üzerine toplanmasını sağladı ve A Milli Takımı'na seçilme şansını yakaladı. Bu formu devam ettiği takdirde EURO 2012'de İsveç Milli Takımı'nın en büyük kozu ve turnuvanın yıldız adayı haline dönüşebilir.





Gelecek planlamasına gelirsek bunda EURO 2012'nin etkisinin çok büyük olacağını düşünüyorum. Ancak her koşulda yapmaması gereken bir durum varki o da M.City'e gidip forma beklemek. bunu yaptığı takdirde oyununda ciddi derecedde gerilemeler olcağını düşünüyorum. Onun için en hayırlı olacak şey forma şansı bulabileceği Şampiyonlar Ligi'nde de oynayan bir takıma gitmek. Bunu yaptığı takdirde önünde çok parlak bir geleceğin olacağı düşüncesindeyim.



ÖZELLİKLERİ


1.85 boy ve karşısındaki savunmalara korku salan irilikte bir fiziğe sahip Guidetti. Fiziksel avantajlarını çok iyi bir şekilde kullanmayı da fazlasıyla biliyor. Bunların yanı sıra uzun mesafede süratlenmesi ve tekniğide onun ne kadar komple bir forvet olduğunun kanıtı. Parlak bir geleceğe sahip olan bu yeteneğe futbol hayatı boyunca başarılar dilerim














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder