1 Kasım 2011 Salı

EMRAH BAŞSAN


Son günlerde süper ligin en çok dikkat çeken ismlerinden Emrah Başsan 17 nisan 1992 Kocaeli,Gebze doğumlu. Futbola Dolayaba SK 'nın alt yapısında başladı. Ardından daha 10 yaşındayken Pendikspor'un altyapısına alındı. 7 yıl boyunca alt kategorilerde Pendikspor formasını giydi ve 2009 yılında klübüyle ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Aynı yıl 19 Eylül tarihinde 2. ligde Türk Telekemspor karşısında ilk profesyonel maçına çıktı.


2009-2010 sezonunda çoğunlukla sonradan oyuna girdiği 14 maçta şans buldu. Yavaş yavaş sivrilmeye başlayan bu genç yetenek en büyük çıkışını 2010 Mayıs ayındaki Bölgesel Gençlik Geliştirme U18 Ligi Türkiye Finalleri 'nde sergiledi. O turnuvada 6 maçta 6 gol atan Emrah genç milli takım kurmaylarının da dikkatini çekti ve 2 ay sonra U18 Milli takımımızın Estonyayla oynayacağı 2 maça çağırıldı ve ikisindede forma giydi.
Genç isim için 2010-2011 sezonu Pendikspordaki olgunluk yılı oldu ve çoğu ilk 11'de olmak üzere 23 maçta forma giyip 6 gole imza attı.Bu çıkışı birçok klübün olduğu gibi süper ligin iyi futbol oynayan takımlarından Antalyaspor'un dikkatini çekti ve Şifo Mehmet'in ısrarıyla tahmin edilebileceği gibi düşük bir ücretle kadroya katıldı.


Süper lig'de ki ilk sezonunda belkide çok fazla şans verilmesi beklenmeyen Emrah ligin ilk maçında 46. dakikada oyuna girerek kendisi için bir ilki yaşamış oldu.Şu ana kadar ligdeki 9 maçın 9undada (2si ilk 11) forma şansı bulan Emrah 1de asist yaptı.




ÖZELLİKLERİ
Emrah'ın en önemli özelliği raket gibi kullandığı sol ayağı. Genç yaşına rağmen Süper Ligde kendine güvenen futbol yapısı sorumluluk alma duygusu gelecek için umutlandıran bir durum. Orta sahanın hemen hemen her yerinde oynayabilen oyuncu çok kolay adam geçmesiyle dikkat çekiyor. Stil olarak benzetilecek biri varsa kesinlikle Emre Belözoğlu 'dur. İleriki zamanlarda sık sık büyük takımların transfer listesinde ismini duyacağımız oyuncu Antalyaspor'a çok ciddi paralar kazandırabilir.Bence onu alacak olan büyük klüp yıllarca orta sahasında faydalanabileceği bir milli takım oyuncusuna sahip olacaktır. Kim önce davranacak bakalım onu önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.
Emrah'a futbol kariyeri boyunca başarılar dilerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder