1 Kasım 2011 Salı

EMRAH BAŞSAN


Son günlerde süper ligin en çok dikkat çeken ismlerinden Emrah Başsan 17 nisan 1992 Kocaeli,Gebze doğumlu. Futbola Dolayaba SK 'nın alt yapısında başladı. Ardından daha 10 yaşındayken Pendikspor'un altyapısına alındı. 7 yıl boyunca alt kategorilerde Pendikspor formasını giydi ve 2009 yılında klübüyle ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Aynı yıl 19 Eylül tarihinde 2. ligde Türk Telekemspor karşısında ilk profesyonel maçına çıktı.


2009-2010 sezonunda çoğunlukla sonradan oyuna girdiği 14 maçta şans buldu. Yavaş yavaş sivrilmeye başlayan bu genç yetenek en büyük çıkışını 2010 Mayıs ayındaki Bölgesel Gençlik Geliştirme U18 Ligi Türkiye Finalleri 'nde sergiledi. O turnuvada 6 maçta 6 gol atan Emrah genç milli takım kurmaylarının da dikkatini çekti ve 2 ay sonra U18 Milli takımımızın Estonyayla oynayacağı 2 maça çağırıldı ve ikisindede forma giydi.
Genç isim için 2010-2011 sezonu Pendikspordaki olgunluk yılı oldu ve çoğu ilk 11'de olmak üzere 23 maçta forma giyip 6 gole imza attı.Bu çıkışı birçok klübün olduğu gibi süper ligin iyi futbol oynayan takımlarından Antalyaspor'un dikkatini çekti ve Şifo Mehmet'in ısrarıyla tahmin edilebileceği gibi düşük bir ücretle kadroya katıldı.


Süper lig'de ki ilk sezonunda belkide çok fazla şans verilmesi beklenmeyen Emrah ligin ilk maçında 46. dakikada oyuna girerek kendisi için bir ilki yaşamış oldu.Şu ana kadar ligdeki 9 maçın 9undada (2si ilk 11) forma şansı bulan Emrah 1de asist yaptı.




ÖZELLİKLERİ
Emrah'ın en önemli özelliği raket gibi kullandığı sol ayağı. Genç yaşına rağmen Süper Ligde kendine güvenen futbol yapısı sorumluluk alma duygusu gelecek için umutlandıran bir durum. Orta sahanın hemen hemen her yerinde oynayabilen oyuncu çok kolay adam geçmesiyle dikkat çekiyor. Stil olarak benzetilecek biri varsa kesinlikle Emre Belözoğlu 'dur. İleriki zamanlarda sık sık büyük takımların transfer listesinde ismini duyacağımız oyuncu Antalyaspor'a çok ciddi paralar kazandırabilir.Bence onu alacak olan büyük klüp yıllarca orta sahasında faydalanabileceği bir milli takım oyuncusuna sahip olacaktır. Kim önce davranacak bakalım onu önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.
Emrah'a futbol kariyeri boyunca başarılar dilerim

DEDE



Bugün sizlere tanıtacağım isim Anderson Vital Da Silva bizim bildiğimiz adıyla Dede. Dede 1 Temmuz 1988 yılında Brezilya'nın Volta Redondo şehrinde dünyaya geldi.

 Breziyalı oyuncu futbol hayatınada doğduğu şehrin takımı olan Volta Redondo'da başladı. Futbol hayatına başladığı mevkii ise hala oynadığı stoper mevkiiydi. Dede 2005 yılında girdiği kulubünün alt yapısından 2008 yılında yani 20 yaşındayken çıkarak A takıma yükseldi ve ilk profesyonel sözleşmesini de imzalamış oldu.

Dede'nin Volta Redondo günlerinden bir kare


 Volta formasıyla ilk sezonunda tam 29 maça çıkan ve 5 gole imza atan Dede Brezilya'nın büyük klüplerinin dikkatini çekmişti.Ve bu potansiyeli yüzünden Volta taraftarları bu yeteneği sadece 1 yıl izleme fırsatı buldular. Dede 2009 yılında Brezilya'nın köklü takımlarından Vasco De Gama 'ya transfer oldu.Vasco'daki ilk günleri sıkıntılı geçse de zamanla takıma ısınmaya başladı. Transfer olduğu ilk yıl klübüyle Serie B'de yaşadığı şampiyonluk ise onun kariyeri için bir dönüm noktası oldu . Dede önümüzdeki sezondan itibaren bütün dünyanın takibindeki Brezilya Serie A 'da mücadele edecekti.Serie A 'daki ilk yılını başarıyla geçiren Dede için kendisini parlatmasını sağlayacak yıl 2010 yılı olacaktı. O yılki performansıyla Brezilya'da yılın stoperi ödülüne layık görüldü.

                                                              ödül töreninden bir kare

ÖZELLİKLERİ
Dede' nin en belirgin özellikleri bir stoperde olması beklenen sertlik ve agresiflik, pozisyon alma ve oyun zekasının oldukça yüksek olması, çoğu Brezilyalı oyuncuda olduğu gibi top tekniğinin iyi olması ve bu sayede oyun kurma becerisine dikkat çekilebilir. Futbolla ilgilenen insanların bir çoğu için Brezilya Ligi yumuşak ve oynatmaya yönelik bir ligdir ancak ben bunun hep aksini savunmuşumdur. Brezilya ligi birebir mücadelenin en yüksek olduğu liglerden biridir bu sayede de her zaman çok iyi stoperler yetişmiştir. Örnek vermek gerekirse:
Lucio
Cris
Edmilson
Lugano
Thiago Silva
David Luiz
Juan
Roque Junior

Üstte geçen bu ismler ve benim aklıma gelmeyen sizin aklınızdaki isimleride düşünürsek Dünya çapında stoperler çıkarmıştır o yumuşak! Brezilya Ligi.



                    Şu anda dünyanın en iyi stoperlerinden biri olarak gösterilen Thiago Silva

Bu örnekleride gözden geçirdiğimizde stoper yetiştirme geleneği olan Brezilya nın yeni stoper adaylarından en önemlisi Dede'nin potansiyelini anlamış oluruz.
Belirtilmesi gerekilen bir konuda son dönemde Dede'nin Brezilya Milli Takımına seçilmesi şu ana kadar Mono Menezes tarafında 2 kez şans verilen Dede ilk milli maçınada 25 temmuz 2011'de Almanya  karşısında çıktı.

                                                Brezilya-Arjantin maçından bir Dede karesi

Genç yıldız Brezilya'da sıkça başvurulan lakap takma işinden nasibini almış. Ona O MİTO ( mit anlamına gelir) ve DEDECKENBAUER (onla ilgili anlattığım her şeyin kısa özeti bu lakabı) lakapları takılmıştır.



                                                       Dedeyle ilgili güzel bir video

Not: Devre arasında stoper transfer etmesi beklenen Fenerbahçe'miz umarım bu ismi kadrosuna katar. Bize Lugano'yu bir nebze olsa untturabilir. Oyuncunun dikkatimi çeken bir yanıda menejerinin Constantin Dimitrascu olması, bu ismin ilginç tarafı ise Orhan Şam'ın da menejerliğini yapması Fenerbahçe için iyi bir koz olabilir.

Geri Dön CASSANO!

Blogumuzun amacı parlamakta olan genç yetenekleri size daha iyi tanıtmak olsa da ilk yazımı böyle bir konuyla başlatma ihtiyacı hissetim. Başarılı bir futbol sanatçısı Antonio Cassano ne yazık ki italyan basınında çıkan ilk haberlere göre felç geçirmiş. Alınan bilgilere göre GIA adı verilen beden uyuşması, konuşma bozukluğu, görme yitirimi veya çift görme, bilinç kaybetme sendromları yaşıyormuş. Basında çıkan bu haberlere bakılırsa durum baya ciddi. Umarım sahalara geri döner ve bize aşağıdaki kareleri tekrar verir









Mourinhoyla olan karesinden sonra adı sıkça İnter le anılmıştı. Mourinho'nun onu çok istediği yazılmıştı ama olmamıştı. 
Dünya futbolunun en potansiyelli isimlerinden olmasına rağmen bir türlü beklenilen noktaya gelemeyen Antonio Cassano umarım tekrardan yeşil sahalara döner ve bizde onun şahane gollerini EURO 2012'de izleme fırsatı buluruz. Son olarak "gerçek" Ronaldo'nun bugün attığı bir tweetle konuyu kapatalım: FORZA CASSANO