21 Temmuz 2012 Cumartesi

YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR: ROMARİNHO



      Romario Ricardo da Silva, kısacısı Romarinho, Brezilya futbolunun son 2 ayına tam anlamıyla damgasını vurdu.
      Brezilya 2.liginde Bragantino forması giyen oyuncu, 3 ay içerisinde Brezilya'nın en çok konuşulan isimleri arasına girebileceğini hayal bile edemezdi. Bragantino formasıyla 45 maçta 16 gol atan oyuncu için bu peri masalının başlangıcı Mayıs 2012'de Corinthiansa transferiyle başlamış oldu.


    İyi bir savunma takımı olmasına karşın gol atma konusunda ciddi sıkıntıları olan Corinthians kulübü için bu sorunun çözüm adresi Romarinho oldu. Corinthians formasıyla oynadığı 10 maçta 4 gol 1 asist yapan oyuncu, takımının hucum bölgesinde hareketlenmesini sağladı.
    Romarinho'nun adını duyurmasını sağlayan  ise Copa Libertadores finali ilk maçında Boca Juniors deplasmanında takımı 1-0 yenik durumdayken kalecinin üzerinden aşırtarak attığı muhteşem gol oldu.



    İşte o muhteşem gol:

     Oyuncunun Türkiyeyi ilgilendiren ilginç tarafı ise Nisan ayında Ümit Davalı'nın onu Galatasaray için izlemeye gittiği haberleri oldu. Ümit Davala ya oyuncuyu beğenmedi ya da transferi sezon sonuna bırakan Galatasaray oyuncuyu Corinthians'a kaptırdı. İki durumda da kaybeden Galatasaray olmuş gibi gözüküyor.



ÖZELLİKLERİ:
      Asıl mevkisi sağ ön olarak gözükse de forvetin her yerinde oynayabilecek yeteneklere sahip olan bir oyuncu. Defans arkasına yaptığı süpriz koşular ve sürekli hareketli olması onu savunan oyuncular için büyük zorluklar çıkartmasına neden oluyor. Çok rahat karşısındaki oyuncuyu geçebilecek yeteneklerede sahip olan oyuncunun geliştirmesi gereken eksikliği ise; son hareketlerde yaptığı yanlış tercihler ve beceriksizlikler. Brezilya futbolcu çıkartmaya devam ediyor ve bunlardan biri de Romarinho. Oyuncunu kariyer planlamasını nasıl yapacağını çok merak ediyorum.














5 Temmuz 2012 Perşembe

CHRISTIAN BENTEKE

   
     Belçika eski sömürgesi Kongo'nun nimetlerinden faydalanmaya hala devam ediyor. Bunlar biri de 21 yaşında 1.91 boyundaki santrafor Christian Benteke.
     Futbola Standard Liege altyapısında başlayıp daha bu düzeyde Genk'in altyapısına transfer olan oyuncu burada A takım seviyesine yükselmeyi başardı. Genk'te 1 sezon forma giydikten sonra 2008 yılında Standard Liege'e geri döndü.
    2008-2009 sezonunda Standard Liege'de 14 maçta 581 dakika forma giyer ve ağları 3 kez havalandırır.


     Standard Liege'de fazla forma şansı bulamayan oyuncu 2009-2010 sezonunun başında Kortrijk'e kiralanır ve o sezon oynadığı 34 maçta 14 gol atarak dikkat çekmeye başlar.
    2010-2011 sezonunu da Mechelen de kiralık geçiren oyuncu burada da 25 maçta forma giyip 7 gol 1 asistlik performans sergiledi.


    Fiziki gücüyle dikkat çeken oyuncu 2011 yılında 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle yeniden Genk takımına transfer oldu. 2011-2012 sezonunda 42 maçta oynayıp 18 gol 11 asistlik muhteşem bir performans sergileyen oyuncuyu Genk kulübünün uzun süre elinde tutabilmesi zor görünüyor.



    Çifte pasaporta sahip olmasına rağmen yetiştiği ülke olan Belçika'yı milli takım düzeyinde tercih eden oyuncunun Belçika u17,u18,u19,u20 takımlarında 38 maçta attığı 23 gol istatistiği onun ne kadar gole yakın bir isim olduğunun kanıtı. Belçika A milli takımının formasını da 4 kez giye oyuncu henüz golle tanışamadı.

ÖZELLİKLERİ
 
   Boyunun da uzun olması nedeniyle çok çabuk olmayan Benteke uzun mesafede fuleli koşularıyla kısa mesafede ise fizik gücü ve hareketli oyunuyla defans oyuncularına sorun çıkartabilyor. Ceza sahası içinde topu kaleye sokma konusunda meziyetleri olan oyuncu yakın zamanda adından daha fazla söz ettirecektir. Yıllardır yeni Pascal Noumasını arayan Beşiktaş için çok uygun bir transfer olabilir ve taraftarın yeni sevgilisi olabilir